Jót eszek, avagy vincent a vega

Jót eszek, avagy vincent a vega

A, mint amaránt, B, mint brokkoli...

2015. február 06. - daka

2 fogásos ebédem volt, amibe a-z-ig minden zöldség és vitamin bele volt sütve.

Első fogásként: Tejszínes brokkolikrémleves puffasztott amaránttal. A brokkoli leves finoman csalogatta a nyelvem további fogyasztásra. Ezt a tejszín krémes hatása és az a puffasztott amaránt tette még vonzóbbá. Az amarántot egyébként nem rég fedeztük fel. Már nem úgy, mert azt már az indiánok megtették pár száz éve. Érdemes a pattogtatottat venni, mert azzal kevesebb a gond, finom, s mindenbe bele lehet tenni. De tényleg mindenbe. Szendvicsbe, levesbe, főételre, szájba, s még a turmixban is ott van. Ha nem patogtatottat veszünk, akkot azt meg kell főzni, ami sokáig tart, de cserébe...hmmmm. Annyira jó.

Második fogásként drága Lindus 7:10 és 7:30 között összedobott egy igazán laktató, de eredeti ételt: Párolt paréj és kukorica tejföllel nyakon öntött kölessel.

Kevés hagymát pirítunk olajon, majd rádobjuk a zöldségeket: kukorica, spenót, s várunk kicsit, hogy párolódjon. Ezután hozzáadunk egy marék kölest, kevés vízzel felöntjük, s hagyjuk összeérni őket. Fűszerek mehetnek, ki milyen világ konyháját szeretné ebéd közben érezni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://joteszek.blog.hu/api/trackback/id/tr737146305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása