A mai ebédet már tegnap elkészítette Linda, hogy reggel maradjon idő a cirkót megszereljem, neki meg ordítani a jéghideg víz alatt, hogy még mindig nem szereltem meg, mikor már voltak arra utaló jelek, hogy a meleg helyett hideg is fog folyni.
Szóval krumplipucol, hagymát könnyez, zacskót felbont, s készített is drága feleségem egy újabb szuper vega ebédet:
Tejszínes burgonyapüré párolt rukkolával és ropogós zabfasírttal.
Az alapanyagok általában frissek és a helyi piacról származnak, de a zabfasírt porból készült. Ennek legnagyobb hátránya, azontúl, hogy nem lehet abbahagyni az evését, hogy a porgyárban a keverősrác keze a sónál mindig nagyobb ívben lendül amikor méri az adagokat. Ezt reszelt répa hozzáadásával lehet ellensúlyozni, ahogy az meg is történt.
Helyes kis golyókat formázott, majd lenyomkodta őket Linda, s ezt nem olajban, hanem a sütőben sütötte ki.
Ennek fő előnye, hogy nem lesz olajszag három napig a konyhában, s viszonylag nagy mennyiséggel lehet operálni egyszerre.
A krumplit főzés után tejszínnel mixelte a bottal, s a spenótot enyhe pirított hagymás alapon kis olajon párolta, s ízesítette.
Hmmmm.... Finom!