Jót eszek, avagy vincent a vega

Jót eszek, avagy vincent a vega

Portalanítás

2015. február 04. - daka

A mai ebédet már tegnap elkészítette Linda, hogy reggel maradjon idő a cirkót megszereljem, neki meg ordítani a jéghideg víz alatt, hogy még mindig nem szereltem meg, mikor már voltak arra utaló jelek, hogy a meleg helyett hideg is fog folyni.

Szóval krumplipucol, hagymát könnyez, zacskót felbont, s készített is drága feleségem egy újabb szuper vega ebédet:

Tejszínes burgonyapüré párolt rukkolával és ropogós zabfasírttal.

Az alapanyagok általában frissek és a helyi piacról származnak, de a zabfasírt porból készült. Ennek legnagyobb hátránya, azontúl, hogy nem lehet abbahagyni az evését, hogy a porgyárban a keverősrác keze a sónál mindig nagyobb ívben lendül amikor méri az adagokat. Ezt reszelt répa hozzáadásával lehet ellensúlyozni, ahogy az meg is történt.

Helyes kis golyókat formázott, majd lenyomkodta őket Linda, s ezt nem olajban, hanem a sütőben sütötte ki. 

Ennek fő előnye, hogy nem lesz olajszag három napig a konyhában, s viszonylag nagy mennyiséggel lehet operálni egyszerre. 

A krumplit főzés után tejszínnel mixelte a bottal, s a spenótot enyhe pirított hagymás alapon kis olajon párolta, s ízesítette.

Hmmmm.... Finom!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://joteszek.blog.hu/api/trackback/id/tr847140499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása