Jót eszek, avagy vincent a vega

Jót eszek, avagy vincent a vega

A megunhatatlan zöldborsó

2015. február 06. - daka

Nyáron frissen kipattintani a hüvelyből, s hallgatni az edényalján hogy koppannak a friss borsószemek, lopva bekapni egy-két zöld golyót a tömegből, csodálatos dolgok ezek.

Így télen meg kell elégedni a fagyasztott áruval, de megunni még így sem lehet. A legalapabb recept, borsót párolunk vízzel, majd rántást készítünk hozzá. S el is készült a borsófőzelék. Nem. Tényleg nem bonyolult. S péntek lévén a golyók is P betűvé rendeződtek. 

A borsó cukor-, fehérje- és vitamintartalma (A-vitamin, B-vitamin-csoport, folsav, C-vitamin, E-vitamin) magas. Hatóanyagai erősítik érrendszerünket, segítik a zsírok és fehérjék lebontását. Anyukám, ha a kecskéknek borsót adsz enni, finomabb lesz a tejük!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://joteszek.blog.hu/api/trackback/id/tr777146855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása